VERSLAG VAN DE FIETSTOCHT VAN DE DOORDRIJVER  d.d.  11 september 2002

Riny Boode en Jo van Leusen hebben samen een prachtige fietstocht uitgezet.

Tussen 09.00 u en 09.30 u. werd gestart bij Het Ravijn. Mede door corona was de groep minder groot dan andere jaren. Uiteindelijk waren we toch nog  met 30 deelnemers.

Het was landschappelijk een prachtige route van ongeveer 40 km.

We reden via de Klinkenbeld, de Kathuizen, de Boksloot binnendoor naar de eerste stop bij De Hof van Salland in Hancate. Ik bleek de enige te zijn zonder elektrische fiets. Men hield zich aan een aangename snelheid, zodat ik geen moeite had de anderen bij te houden.

Iedereen was aanwezig voor koffie of i. d. behalve Riny Boode en José Marsman. José was mee om zo nodig EHBO te verlenen. Riny en José hadden elkaar veel te vertellen, waardoor ze kilometers te ver fietsten om op tijd bij het restaurant te zijn. Ze werden met gejuich begroet en trakteerden zichzelf op een flink stuk gebak, om bij te komen.

We vervolgden de route via Lemele, een stuk van de Archemer route, waarna we langs prachtige fietspaden terecht kwamen op het adres van de middagpauze,  Camping De Reggevallei.

In  Marle  konden we kennis maken met de Palingrokerij, die ingericht is in een oud zondagsschooltje.

Gelukkig konden we de hele tijd genieten van heerlijk zomerse temperaturen!

Het bleek dat we een veel hoger  tempo hadden dan de organisatoren hadden uitgerekend. We zouden eindigen bij Het Ravijn, waar afgesproken was dat we om 3 uur zouden arriveren. Om de tijd te rekken hebben we toen op initiatief van Francien en in overleg met José een bezoekje gebracht aan het C-1000 museum aan de Katenhorstweg. José haar zoon is bezig om dit aanstaande museum in te richten, zodat we waarschijnlijk de eerste bezoekers waren. Er moet nog veel werk verzet worden, maar het was een plezierig bezoek. Dankjewel José.

Vanaf het museum werd gereden over het lommerrijke  fietspad langs de meanderende Regge.

Via Dokters bos weer naar Het Ravijn, waar we een drankje aangeboden kregen van het bestuur. Helaas was het minder gezellig dan verwacht, (opmerking van een deelneemster), doordat we afstand moesten houden en de akoestiek te wensen overliet. Judith en Ellen kwamen ons nog even gezelschap houden. De organisatoren werden toegesproken door de voorzitter, die Jo en Riny een fles wijn aanbood en José een boekenbon. Iedereen kwam wel tot de conclusie dat we volgend jaar later zouden kunnen starten.

Met veel voldoening sloten we successievelijk het samenzijn af.

Ine van der Veer