Verslagje van de fietstocht van vrijdag de 10e juni 2022

 

Na de nodige voorbereidingen is het vrijdag de 10e weer tijd voor de jaarlijkse fietstocht.

Om 8.45u zijn Ina, Ria en Rita aanwezig en kort daarna arriveren ook al de eerste deelnemers. Er wordt afgevinkt op de inschrijflijst wie aanwezig is en of men betaald heeft. Hierna houdt Ina een klein toespraakje; op verzoek van het bestuur maken we 3 groepen met in elke groep een paar mensen met hesjes aan, oa. voor de veiligheid bij het oversteken van drukke wegen en het duidelijk maken dat we bij elkaar horen.

Even voor half 10 vertrekt de eerste groep onder leiding van Ina, daarna de groep van Ria en als laatste de groep van Rita.

De 1e etappe eindigt na zo’n 10 km in het mooie “Wierdense Veld”; tijd voor een mars, snickers of bounty. Hier kan iedereen ook even bijkletsen over de tocht tot zover. Na ongeveer 15 minuten vertrekken we voor de 2e etappe richting Schuilenburg. (al weten de deelnemers dit niet natuurlijk) Hier arriveren we na zo’n 10 km fietsen.

Groep 3 is wat later; Henk Bosch kreeg een lekke band, hij fietst op de fiets van z’n vrouw naar huis en haalt de auto op om de “lekke band fiets” naar huis te brengen. Met hem is overlegd dat hij in Luttenberg weer aan kan sluiten (omdat we daar de lunchpauze houden; nog geheim)

Bij Landgoed Schuilenburg genieten we van een lekkere kop koffie of thee met een slagroomsoes. Ook maken velen natuurlijk even gebruik van het toilet.

De 3e etappe gaat richting Luttenberg; we steken de Ommerweg over en fietsen langs de “Boksloot” richting “Museum Laarman” waar we na een klein klimmetje arriveren. Hier worden we gastvrij ontvangen en krijgen we een kop ouderwets lekkere, zelfgemaakte groentesoep en een kop koffie of thee aangeboden. We hebben ook kunnen regelen dat we hier ons meegebrachte broodje op mogen eten (super hoor!) Sommigen kijken nog even rond op de begane grond van het museum en het toilet wordt ook weer druk bezocht.

Etappe 4 voert ons langs de “dagcamping”, bovenlangs het voormalige motorrace circuit richting Haarle. Via diverse mooie landwegen gaan we richting het “Goudzoekerspad” om vervolgens terug te keren naar onze startplek het “Ravijn”. Gelukkig zijn er veel mensen die tot het einde hebben meegefietst, want er wacht ons nog een kleine verrassing; een softijsje. Deze nuttigen we op het terras, zo is er ook nog volop gelegenheid om even na te zitten/drinken/kletsen, echt gezellig!

Wij als organisatie werden door Ans bedankt voor het organiseren van de volgens haar en alle aanwezigen, mooie fietstocht. Als dank kregen we een heerlijke kruidkoek aangeboden, dank hiervoor!

Wij: Ina, Ria en Rita willen ook alle deelnemers bedanken voor de deelname en de positieve reacties, we hebben het graag gedaan en gelukkig hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.                                                          Op naar fietstocht 2023!!!

Groetjes van ons 3en.