Verslagje van de fietstocht van 9 juni 2023

Vrijdagmorgen 9 juni om 09.10 wachtten Ina en Rita de deelnemers op. Helaas hadden we diverse afmeldingen, maar gelukkig kwamen er ook leden die nog graag mee wilden fietsen, die zich niet hadden opgegeven, fijn, zodoende toch nog  40 deelnemers. Na de administratieve handelingen; afvinken en eigen bijdrage innen, werden de hesjes aangetrokken en wat uitleg gegeven en konden we vertrekken.

Ina vertrekt met de eerste groep, geassisteerd door Willemien en Annet. Vervolgens vertrekt Ellen met de tweede groep geassisteerd door Ans en daarna de Rita met de derde groep geassisteerd door Ans en Tiny.     Eenmaal in het bos tegenover de Rendac, zagen we de herder met z’n honden en de schaapskudde, hier werden foto’s gemaakt door Ellen. Een eind verderop onderaan de Palthetoren werden opnieuw foto’s gemaakt; ook een groepsfoto van groep 2 en 3. Om 10.30 kwamen we aan in het mooie dorp Nieuw Heeten. Hier kregen we bij Vree Egberts een kopje koffie met een heerlijk stuk walnoten/honing taart aangeboden door het bestuur, mmmm echt lekker.

Na een half uurtje vertrok de eerste groep weer, op naar richting Espelo. Hier kwamen we over het Spoolderpad (aangelegd/onderhouden door omwonenden om de kinderen veilig naar school te kunnen laten fietsen) We zijn nog even gestopt bij het “kapelletje”, wat een prachtige plek!   We vervolgen de tocht richting Heeten. Via het mooie “Markepad” komen we uit bij restaurant/speeltuin “Reimink”, waar we gaan lunchen. We krijgen een kop koffie/thee en kunnen kiezen uit een broodje kroket of een kop soep. Er werd gezellig “bij gepraat”, helaas konden we door de drukte niet op de familieschommel…   Ina en Rita worden hier ook nog door voorzitter, Ans v Aalst, toegesproken. We worden bedankt voor het uitzetten van de mooie route en krijgen als dank een bon van Weideman (hartelijk dank hiervoor).

Na een uurtje stappen we weer op de fiets en vervolgen het Markepad. We komen ook nog langs het Overijssels kanaal.  In Schoonheeten gaan we het “Huttemanspad” op en komen we langs “villa Annie”; een voormalig theehuis. Zo langzamerhand begint de terugweg, we gaan richting Haarle. We komen nog langs een historische plek; soort maquette van het voormalig huis van Laing (vroegere werknemer bij de Palthetoren) Voorlangs “herberg de Pas” fietsen we naar cafetaria “de Droadnagel”. Ivm de warmte is het aangeboden lekkere softijsje zeer welkom.  Korte tijd later vervolgen we de tocht; door dorp Haarle richting de verkeerslichten. Hier steken we over en uiteindelijk fietsen we via het “Goudzoekerspad” richting “het Ravijn”.  Bij het Ravijn wordt op eigen kosten nog een afzakkertje genuttigd op het terras. Gelukkig hebben we de hele dag niet te maken gehad met pech, lekke banden, valpartijen of wat ook.

Wij, Ina en Rita, willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname en goede humeur! Wij vonden het echt een super gezellige dag, 100% geslaagd.

Groetjes Ina en Rita.