Vrijdag 14 juni was een stralende dag voor de 40 kilometer lange fietstocht.
Om 09.15 uur werd gestart met 49 personen. Eerst een oversteek naar de Bonteweg en vandaar via bospaden, richting Rijssen. We merkten echter niets van Rijssen omdat Erna Westenberg en Ina Korbeld, die de tocht hadden uitgezet, ervoor hadden gezorgd dat er zo weinig mogelijk oversteekplaatsen waren.
Als we in de bochten achterom keken, was het een heel lange stoet. Het leken meer deelnemers dan bij de lessen op woensdagmiddag tijdens aqua joggen, als er ook vaak over de 50 zwemmers zijn.
Ondertussen kwamen we terecht in de Borkeld, voorbij Rijssen, waar schitterende fietspaden te genieten waren. De koffiestop was bij de Elshorst, annex camping, waar we op een flink stuk appeltaart werden getrakteerd. Daarna verder, over voor velen van ons onbekende veengronden waar weinig tegenliggers waren.
Nadat we fietsten langs een mooie groepsaccomodatie met begroeid dak, maakten we een flinke lus, waarna we opnieuw stopten bij een camping: Het Overveen (www.hetoverveen.nl). Hier werden we hartelijk ontvangen. De afspraak was gemaakt maar later bleek dat het de huwelijksdag was van de zoon van de eigenaar. Het was dus een uitdaging voor de organisatie, die ingeschakeld werd voor service en het opscheppen van de soep. Het was een gezellig samenzijn, even onderbroken door een buitje.
Er waren bijna allemaal elektrische fietsen, de gewone fietsen waren heel ver in de minderheid. Dat zorgde voor een pittiger tempo voor de laatstgenoemde fietsers. Vooral in vergelijking met jaren geleden.
Terug reden we om Rijssen, over een fietspad richting Holten, met zicht op een prachtige villawijk. Daarna een deel van het fietspad langs de Regge. We staken over om bij de laatste stop aan te komen voor een flinke caracona ijsco! Dit was bij camping Noetsele, waar we er in de felle zon van genoten hebben. Allen in de beste stemming.
De voorzitter bedankte Erna en Ina, die voor de derde keer een fietstocht hadden uitgezet, met een fles wijn en een boeket bloemen. Ook de mensen, die zich tijdens de ledenvergadering hadden gemeld om “handlangers” te zijn kregen een fles wijn. Dat waren Ans van Aalst, Ria Tijhuis en Frits en Hannie van Munster.
Hopelijk heeft de tocht mensen geïnspireerd om zich volgend jaar beschikbaar te stellen voor het uitzetten van de enige activiteit die geboden wordt, naast het zwemmen.
Met dank aan Ellen Nieboer en dhr. Westenberg voor het nemen van de foto’s.

Met vriendelijke groet,
Ine van der Veer